Wat zijn mooie bestemmingen in Zuid Holland?

Gran Canaria

Zuid Holland en Randstad gaan hand in hand. Grote steden zoals Leiden, Rotterdam, Den Haag en de Drechtsteden maken de dienst uit in deze provincie. Een van de meest dichtbevolkte provincies in Nederland. Maar buiten de grote steden om vind je ook prachtige pareltjes onder de rook van Rotterdam, Den Haag en Leiden. Denk aan natuurgebieden, de stranden en culturele activiteiten die er zeker te vinden zijn.

De mooiste steden en dorpen

Ben je meer van de grote steden bezoeken? Dan is de driehoek Den Haag, Rotterdam en Leiden zeker de moeite waard om eens te overnachten. Denk aan elke dag een andere stad met een overnachting in een van deze prachtige Zuid Hollandse steden. Liever overnachten in de buurt van de grote steden? Kies dan voor een vakantiehuisje in Zuid Holland dichtbij het water of een natuurgebied. Hieronder lees je meer over de steden, gevolgd door de dorpen.

Den Haag
Voor een mooie stedentrip is de provincie Zuid Holland zeer geschikt. Denk aan de steden Den Haag, Leiden en Rotterdam. Wellicht kun je ze in een korte vakantie allemaal bekijken! Met het openbaar vervoer ben je zo van A naar B. Heerlijk genieten van mooie terrasjes, lekker shoppen, het Binnenhof en paleis Noordeinde in Den Haag of een mooi optreden op het Malieveld. Is het een mooie dag? Dan ben je ook zo binnen een kwartier op het strand van Scheveningen!

Rotterdam
Raak je snel onder de indruk van grote vracht- en cruiseschepen, waterwegen en logistiek? Dan is een bezoek aan Rotterdam zeker aan te bevelen. In de een na grootste haven van Europa kom je dit allemaal tegen. De stad heeft een rijke historie, er is veel gebeurd hier, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is het hardst getroffen tijdens een bombardement in 1942. In Rotterdam vind je een enorme mix aan architectonische gebouwen en monumenten. Zoals het voetbalstadion De Kuip van Feyenoord, de Erasmusbrug, opvallende gebouwen die het zelfs tot de Werelderfgoedlijst schoppen (Van Nellefabriek) en iconische nieuwe bouwprojecten zoals het Centraal Station en de Markthallen.

Leiden
Een van de bekendste studentensteden van Nederland, maar ook de geboortestad van Rembrandt van Rijn. Je vindt in deze prachtige stad veel terrassen aan het water en in het centrum waar je een “koude gouwe” en een bruine fruitschaal besteld. Zomers is het er bomvol en gezellig druk. Een prachtig centrum dat zich uitstekend leent om te shoppen in alle grote winkelketens, maar ook specialistische boetiekjes. Lekker feest vieren op een nazomerse avond? Kom dan overnachten tijdens het Leids Ontzet rond 3 oktober. De hele stad viert dan feest en overal is live muziek te vinden.

Prachtige toeristische dorpen en steden in Zuid Holland

Genieten van de rust buiten de rumoer van de Randstad? Kies dan voor bijvoorbeeld een vakantiehuis in Ouddorp, Hellevoetsluis of Goedereede. Alle drie prachtige steden/dorpen gelegen aan het water waar iedere watersporter zich zeker heerlijk kan uitleven, maar strandliefhebbers hier heerlijk kunnen genieten van het strand, duinen en het water. Daarnaast hebben de steden en dorpen ook van alles te bieden. Lees maar verder:

Ouddorp
Op het schiereiland Goeree-Overflakkee ligt het landelijk gelegen kustdorpje Ouddorp. Met een uitgestrekte erfafscheiding van zandwallen van minstens vier kilometer, ben je omringt door het water van de Noordzee en het Grevelingenmeer. In Ouddorp vind je vele vakantieparken en vakantiehuisjes in en net buiten het dorp in de natuur. Het landelijke gevoel krijg je al direct als je de uit de rook van de haven van Rotterdam achter je laat. Halverwege de vorige eeuw is het toerisme echt op gang gekomen. Dankzij het Grevelingenmeer en de Noordzee kunnen watersportliefhebbers hier heerlijk haar gang gaan!

Goedereede
De historische stad Goedereede ligt op de Kop van Goeree en was vroeger een belangrijke handelsplaats met stadswallen. Net als Ouddorp ligt Goedereede op het schiereiland Goeree Overflakkee. Sinds kort vormt het samen met Stellendam en Ouddorp een gemeente. Door het verkrijgen van de stadsrechten in 1312, is het uit 2000 inwoners bestaande plaats een stad. In de omgeving van Goedereede vind je allerlei prachtige verschillende natuurgebieden. Te denken aan duinen, kwelders en bos. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen. Maar ook een stadswandeling in de historische stad behoort tot de mogelijkheden, want de stad beschikt over allerlei voorzieningen.

Hellevoetsluis
In het zuidwesten van de provincie Zuid Holland ligt, op het eiland Voorne-Putten, de vestingplaats Hellevoetsluis gelegen aan het Haringvliet. Vroeger was Hellevoetsluis voor veel zeevaarders uit de Nederlandse geschiedenis dé thuishaven, zoals Michiel de Ruyter. Waar de meeste Nederlandse vestingsteden voornamelijk in het teken staan van verdediging staat oorlogsvoering op zee centraal in de historie van Hellevoetsluis. Hellevoetsluis word ook wel de voorhaven van Rotterdam genoemd. Hellevoetsluis richt zich duidelijk op het toerisme. Gelegen aan het water en een rijke historie zorgt voor veel aantrekkingskracht bij vakantiegangers. Daarnaast brengt het de toeristen ook snel in de randsteden van Zuid Holland. Genieten aan het water, rust en landschap, maar wel dichtbij de voorzieningen van de grote steden. Dat kan in Hellevoetsluis.

Er lekker op uit?

Wat zijn nu de mooiste bestemmingen van de provincie Zuid Holland? Lastig te zeggen, want voor ieder gelden weer andere wensen. Ga je voor de rumoer en gezellige drukte van de Randstad of voor de rust en de voorzieningen van een vakantiepark of vakantiehuis? In Zuid Holland kun je alle kanten op en is het ook ideaal om “van twee walletjes te eten”. Rust en rumoerigheid. Overnacht in een heerlijk vakantiehuis in Zuid Holland of ga voor een overnachting in een hotel in het centrum van de Randstad. Kortom, vervelen hoef je absoluut niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *