Wat mis jij het meest tijdens de Corona maatregelen?

Deze vraag hebben wij gesteld aan een groot deel van de Nederlandse bevolking. De Corona crisis treft Nederlanders enorm. Waar sommige mensen familie en vrienden missen blijkt een groot deel van de Nederlandse bevolking het eropuit trekken enorm te missen. In deze blog vertellen wij per leeftijdsgroep wat men het meeste mist nu men zich aan de Corona meetregelen moet houden. Overal alle leeftijdsgroepen heen blijkt men vooral familie en vrienden het meest te missen. De grootste angst is dat men Kerst niet met familie mag vieren. Dat het vuurwerkverbod is ingesteld wordt vooral in de grote steden Rotterdam en Den Haag als een groot verlies gezien.

Festivals worden gemist door jongeren

Onder jongeren bleek dat vooral de festival zomer erg gemist is. Jongeren komen op festivals naast nieuwe contacten ook vaste contacten tegen die ze al een tijd lang niet hebben gesproken. Jongeren zien festivals als een uitlaatklep die zij naast school of vaste baan erg kunnen gebruiken. Zeker in deze periode waarin samenkomen in grote groepen is verboden mist de jeugd de kans om massaal een groot feest te vieren. Men ziet snel testen bij de ingang als een tijdelijke oplossing en hoopt dat festivals snel weer zoals vroeger kunnen worden georganiseerd.

Vakanties

De leeftijdsgroep van 30 tot en met 50 geeft juist aan vakanties naar het buitenland te missen. Waar tot voor kort vakanties binnen Europa zoals een vakantiehuis Zuid Frankrijk of een roadtrip door de Alpen nog tot de mogelijkheden behoorden is ook dit helaas nu verboden. Op de Corona kaart is bijna heel de wereld Rood gebied wat inhoudt dat afreizen naar deze gebieden niet is toegestaan. Eenmaal op de vakantiebestemming die nu nog geel is moet men in quarantaine of moet men zich aan een avondklok houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *