Vrachtwagen verkopen

vrachtwagen verkopen

Ben je in het bezit van een vrachtwagen verkopen omdat je bijvoorbeeld een transportbedrijf of een koeriersbedrijf hebt? En wil je deze verkopen om wat voor reden dan ook? Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je stopt met je bedrijf. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een nieuwe vrachtwagen wilt aanschaffen.

Of het werk wordt wat minder zodat je eigenlijk terug wilt in het aantal vrachtwagens.

Hoe dan ook. Je wilt er een verkopen. Hoe pak je dit aan? Hoe verkoop je zo snel mogelijk?

Hieronder een paar tips.

vrachtwagen verkopen

Als particulier verkopen

Je kunt proberen als particulier de vrachtwagen te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via marktplaats. Bekijk hiervoor wel goed wat een reële prijs is om te vragen voor de wagen. Zorg sowieso dat je een goede beschrijving van de wagen maakt. Wees hier zo compleet mogelijk in. Zorg ook dat je de volledige onderhoudshistorie in kaart hebt. Dit is bij personenauto’s al belangrijk, maar nog meer bij vrachtwagens omdat hier zwaar werk mee verricht wordt. Een koper wil weten hoe de motor is qua technische staat bijvoorbeeld.

Inruilen

Als je een nieuwe vrachtauto gaat aanschaffen dan is het aan te bevelen de auto in te ruilen. Dit scheelt ook in het kapitaal dat je anders eerst moet hebben. Als je namelijk een nieuwe koopt, dan zul je deze eerst moeten hebben voor je de oude kunt verkopen. Anders zit je tussentijds zonder vrachtwagen. Dus koop je dan eerst een nieuwe dan moet je deze eerst betalen.

In het geval je de oude inruilt kun je deze meteen verrekenen tegen de nieuwe. Dan ben je financieel meteen klaar en hoef je niet te wachten op de opbrengst voor de oude wagen.

Verkopen aan bedrijf

Je kunt de wagen ook verkopen aan een bedrijf. Zo bespoedig je de verkoop en heb je hem waarschijnlijk sneller verkocht dan wanneer je hem particulier verkoopt.

Je kunt hem verkopen aan een vrachtwagen dealer. Ook kun je kiezen voor een bedrijf als wijverkopenuwautowel.nl. Dit is al populair onder personenauto’s en is groeiende onder vrachtwagens.

Hierbij geld ook weer dat je er goed aan doet te bepalen wat een reële prijs is voor je wagen. Je wilt natuurlijk wel het optimale geld er uit halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *