Voorkom onhandig gedoe onderweg naar de skipiste

makkelijkste sneeuwkettingen

Bent u een van de vele wintersportliefhebbers en bent u al vaak op ski vakantie geweest? Of lijkt het u een geweldige ervaring en moet u uw eerste wintersport nog boeken?

In het eerste geval bent u waarschijnlijk al ervaren in het voorbereiden van deze trip. Het is namelijk een beduidend andere vakantie dan bijvoorbeeld een zomervakantie. U zult andere attributen mee moeten nemen. En natuurlijk dient u op het gebied van de kleding voorbereid te zijn op een koude periode. Hoewel een lekker zonnetje op de piste ook erg aangenaam kan aanvoelen gaat u natuurlijk niet in een korte broek door de makkelijkste sneeuwkettingen lopen.

Een ander gedeelte van de voorbereiding dat ook met het ook op de veiligheid niet vergeten mag worden is het vervoer richting uw bestemming.

makkelijkste sneeuwkettingen

Vervoer naar uw wintersport bestemming

Gaat u georganiseerd naar de wintersport met bijvoorbeeld een touringcar? Dan heeft u zelf verder geen omkijken naar het vervoersmiddel. Dit geld ook als u bijvoorbeeld per vliegtuig afreist naar uw bestemming en daar ter plekke wellicht lopend alles af kunt of indien nodig een taxi besteld.

Het wordt anders als u met uw eigen auto naar de sneeuw gaat. Of bijvoorbeeld met een gehuurde bus als u met een groter gezelschap gaat zoals met vrienden, maar wel zelf rijd.

U wilt natuurlijk samen met uw mede reizigers veilig over komen op uw bestemming. Als u afreist naar een skigebied komt u in bergachtige gebieden terecht met wegen die sterk kunnen klimmen en niet te vergeten sterk kunnen afdalen. Hiervoor heeft u goede banden om uw auto nodig. Dit dienen dan sowieso winterbanden te zijn voor een betere grip.

Makkelijkste sneeuwkettingen

Maar wellicht zijn winterbanden alleen niet voldoende. Komt u namelijk in een flinke sneeuwbui terecht en is de weg niet direct sneeuwvrij gemaakt, dan kan het lastig zijn om vooruit te komen ondanks de winterbanden. Een extra hulpmiddel dat dan gebruikt kan worden zijn sneeuwkettingen. Let op dat u de makkelijkste sneeuwkettingen uitkiest. Laat u daarom goed voorlichten over het gemak van het op de banden leggen van de kettingen.

Houd daarbij wel rekening met het feit dat gemak nooit voor veiligheid gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *