Trek erop uit naar het noorden!

Een vakantie in eigen land is helemaal niet zo gek. Nederland heeft zoveel natuur en schattige dorpjes die je vast nog niet hebt ontdekt. In het noorden, in de kop van Noord-Holland, is daarom ook zoveel te beleven. Je kunt daar genieten van de kust, de dijken en andere mooie natuur.

Overnachten in de Kop

Er gaat niks boven onze eigen kust en daar zijn veel mensen het met mij eens. Voordat je op vakantie kan gaan is het verstandig om onderzoek te doen. In Nederland zijn er namelijk zoveel mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld liever een bijzondere overnachting hebt kan dat ook! Slaap op natuurcampings, waar alles gedaan wordt met de natuur in gedachten. Daarnaast kan je slapen in een pipowagen of een fort. In de Kop zijn er veel bijzondere overnachting mogelijkheden. Sommige zijn heel schattig of met het oog voor de natuur, zoals safaritenten en tipi. Maar je kunt ook een historische overnachting boeken, namelijk in een oud fort, kustwachttoren of een voormalig weeshuis.

Activiteiten in de Kop

Nadat je een slaapplek hebt kun je op zoek gaan naar leuke activiteiten. Iedereen heeft daar andere voorkeuren in. Ga je juist liever relaxen, dan is een hotel aan het strand echt iets voor jou. Je kunt dan lekker relaxen op het strand! In de koudere maanden van het jaar zijn er ook genoeg andere mogelijkheden, zoals onder andere wellness centra. Ben je meer fan van een actieve vakantie, dan kan dat ook! Er zijn veel wandel en fiets routes. Op vakantie met kinderen? Bezoek dan de musea, lokale markten en de Waddenzee. Ook voor hen is genoeg te beleven en ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *