Pakketten versturen, hoe doe je dat? 

Een groot, klein, rond, brievenbus- of lang pakket versturen. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar hoe verstuur je dat pakket nu eigenlijk? Er zijn verschillende manieren en postbedrijven om je pakket te versturen. 

Hoe verstuur ik een pakket? 

Een pakket versturen kun je op verschillende manier doen. Je kunt je pakket afleveren bij een postkantoor of een service point bij jou in de buurt. De meeste grote post- en pakketbezorgers, zoals PostNL, DHL en DPD hebben een service- en pick-up point in winkels in de meeste steden en dorpen. Deze points bevinden zich in supermarkten, winkels, bedrijven of zelfs bij mensen thuis. 

Het is ook mogelijk om je pakket op te laten halen door een postbedrijf. Zij komen dan langs bij je thuis en halen je pakket op. En dit is natuurlijk ideaal als je weinig tijd hebt of bijvoorbeeld thuis werkt. Er zijn verschillende post- en pakketbedrijven die dit doen tegen een betaling. 

Een pakket versturen in de winkel of bij het postkantoor 

Wanneer je een pakket verstuurd in de winkel of bij het postkantoor zorg er dan voor dat je het adres al van tevoren op het pakket hebt geschreven. Het pakket hoeft dan alleen nog maar gewogen te worden en wordt er een barcode aangemaakt voor het pakket. Vaak krijg je dan ook een track-and-tracecode als je hier voor betaalt. Hierdoor kan jij en de ontvanger van je pakket makkelijk zien waar je pakket zich bevindt. 

Een pakket versturen naar het buitenland 

Wil je je pakket versturen buitenland maar weet je niet of dat kan? Dat kan zeker. Ook hiervoor kun je naar een post point gaan of naar het postkantoor. Je geeft aan dat je het pakket naar het buitenland wilt versturen. Het kan soms duur zijn om je pakket naar het buitenland te verzenden en daarom is het goed om dit altijd in gedachte te houden zodat je de juiste keuze zult gaan maken.

Goedkoop pakket versturen buitenland 

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Het is daarom belangrijk dat je voordat je het pakket verstuurt, online de verschillende prijzen van post aanbieders te bekijken. Hierdoor kun je geld besparen door voor de goedkoopste verzender te kiezen. Kijk wel goed naar het formaat van je pakket een zwaar of lang pakket kan verschillen in prijs dan een klein of licht pakket. Let hier dus goed op! Kijk altijd naar de officiële websites van de post- en pakketbedrijven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *