Op zoek naar een elektrische auto? Dit zijn je opties!

Als je anno 2021 op zoek gaat naar een auto, dan is het vanzelfsprekend dat je ook de elektrische opties tegenkomt. De elektrische auto is namelijk populairder en betaalbaarder dan ooit! Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen stijgt al jaren en de verwachting is dat dit aantal alleen maar harder zal stijgen. Nu zijn er verschillende manieren waarop je in een elektrische auto kunt rijden. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende opties en de voor-en nadelen hiervan. 

Koop 

Wanneer je de financiële middelen hebt liggen en je daarnaast 100% overtuigd bent van de autokeuze, dan is het kopen van een elektrische auto een goede optie. Voor een kleine 42.000 euro heb je bijvoorbeeld al een gloednieuwe Skoda Enyaq. Het is hierin belangrijk om te vermelden dat koop zeker niet altijd de goedkoopste optie is! Als je namelijk het bedrag niet volledig zelf kunt financieren en hier een lening voor dient af te sluiten, dan is koop niet meer de goedkoopste optie. Wanneer je de auto wel volledig kunt financieren, dan is het kopen van een elektrische auto onderaan de streep over het algemeen wel de goedkoopste optie! 

Leasen 

Het leasen van elektrische auto’s is enorm populair. Dit komt omdat je middels een leaseconstructie niet heel lang aan dezelfde auto hoeft vast te zitten. De markt voor elektrische auto’s ontwikkeld zich in een rap tempo en ieder jaar worden de auto’s dan ook significant beter. Door te kiezen voor een leaseconstructie kun je ieder jaar weer genieten van de technologische ontwikkelingen in de markt van elektrische auto’s. Zo rijd je dit jaar in de gloednieuwe Volkswagen ID3 en kun je volgend jaar weer in een ander nieuw model rijden! 

Deelauto 

Het delen van een auto is iets dat we steeds vaker zien. Dit komt omdat een groot deel van de bevolking niet iedere dag een auto nodig heeft. Door gebruik te maken van een elektrische deelauto zorg je er direct voor dat er minder auto’s op de weg hoeven te rijden. Een milieuvriendelijke optie dus! Het grootste nadeel van de deelauto is natuurlijk dat je deze deelt. Hierdoor heb je geen vrijheid om altijd te gaan en te staan waar je wilt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *