Op vakantie in Nederland

Eigenlijk is Nederland in jaren niet zo populair geweest onder de vakantievierende Nederlanders. Niet gek ook met de pandemie die tot heden die onze vrijheid in zijn greep heeft. Van maart tot in ieder geval de kerstdagen is op vakantie gaan naar het buitenland op geen enkel moment een goed idee geweest. Maar wij Nederlanders zijn wel erg gesteld op ons recht op vakantie. Door de vele annuleringen van verre reizen, vliegreizen en buitenlandse vakanties, zagen we afgelopen periode voor, tijdens en na de zomer een flinke piek in binnenlandse vakanties. Nadat de premier had aangekondigd dat we weer op vakantie mochten, campings en vakantieparken weer open konden, zagen we een run op het aantal boekingen. Vakantieparken, campings en vakantiehuizen in Nederland werden ineens immens populair waardoor het aanbod snel kleiner werd dan de vraag. Mensen werden teleurgesteld en sommige konden alleen buiten het seizoen nog terecht. Maar waarom gaan we niet vaker in ons eigen landje op vakantie?

Meer dan zat redenen voor een Nederlandse vakantie

Maak jij je alweer op voor de volgende vakantie in de zomer van 2021? Natuurlijk weten we niet hoe de wereld er dan uit komt te zien. Misschien is een vakantie in Nederland voor herhaling vatbaar? Zo weet je zeker dat de kans op doorgang groter is dan een reis buiten Nederland of de EU. Hieronder een paar voordelen:

  1. Steeds mooiere zomers. De afgelopen jaren merken we dat de zomers steeds warmer worden en dat voor een langere periode volgens het KNMI. Zo kent Zeeland tijdens de zomermaanden veel zonuren met gemiddeld 6 á 7 uren per dag.
  2. De fantastisch mooie stranden aan de Noordzeekust. Hierin zijn de stranden van Zeeland lijstaanvoerder van de beste stranden van Nederland. Ook de Waddeneilanden dingen hier zeker in mee.
  3. Houd je van wandelen en/of fietsen? Nederland heeft een groot netwerk van wandel en fietsroutes door het hele land heen. Maar ook voor wielrenners en mountainbikers zijn er prachtige omgevingen om heerlijk sportief te fietsen. Zo beschikt Limburg over mooie heuvels en het glooiende landschap waar je je racefiets zeker moet meenemen en de bossen van Friesland en Drenthe lenen zich uitstekend uit voor de mountainbike.
  4. Geen lange reisafstanden, want binnen 3 uur ben je op je vakantiebestemming. Of je nu in Groningen of Zeeland woont. Ook wel fijn als de kinderen niet lang stil kunnen zitten
  5. Prachtig mooie natuur. Denk aan de mooie stranden, 21 Nationale Parken en alle andere natuurgebieden zoals op de Veluwe en in Drenthe
  6. Voldoende plekken die nog niet ontdekt zijn, zoals de Marker Wadden. Heb je daar wel eens van gehoord?
  7. Genieten van de Nederlandse keuken. Denk aan snackjes, maar ook andere gerechten zoals broodbeleg die je in de bekende winkels halen kunt
  8. Je kan gewoon lekker Nederlands spreken. Kan ook makkelijker zijn voor je kinderen om met andere kinderen te kunnen spelen
  9. Groot aanbod van vakantiehuizen, campings en vakantieparken waar je alle luxe kunt vinden die je nodig hebt. De steeds kritische consument komt in Nederland zeker aan haar trekken!

Wanneer kun je je vakantie het beste boeken?

Als je van plan bent om komend jaar in Nederland de vakantie door te brengen is het verstandig om op tijd te boeken. Na het oude jaar gaan veel Duitsers hun vakantie in Nederland al vastleggen, met name de vakantiehuizen in de kustprovincies. Maar ook Nederlanders moeten al redelijk vroeg de vakantiedagen bekend maken aan de werkgever, namelijk in februari al. Dit betekent dat de grootste drukte rondom januari zal zijn. Wees daarom ruim op tijd met het uitzoeken van een vakantiehuis. Wellicht kan het nemen van een optie je wat geruststellen, zodat je tijd hebt om te wachten op de bevestiging van de baas inzake de vakantiedagen. Kijk op heerlijkehuisjes.nl voor een compleet overzicht van vakantiehuizen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *