Glamping: Kamperen met alle luxe

Kom je er niet uit of je wilt gaan kamperen, een huisje wilt huren of toch liever in een hotel gaat? Kies dan voor een glamping vakantie! Zo heb je namelijk van alle drie de voordelen, waardoor je kan genieten op je vakantie. Of je dit nu in Nederland of in het buitenland wilt. In veel Europese landen hebben ze namelijk glamping vakanties. Als je liever dicht bij huis blijft, is er ook glamping Nederland. Deze manier van kamperen is ontstaan door de vraag van een luxe vakantie wat toch in een kampeer sfeer is. 

Voordelen van glamping

Bij glamping kan je nog steeds met je eigen auto op vakantie maar ook eventueel met ander vervoer. Daarbij hoef je geen tent, gasfornuis, pannen, bekers, etc mee te nemen. In een glamping zit namelijk al een keuken met alle accessoires. Zo kan het zelfs zijn dat je een koffiemachine hebt. Zodra je op je vakantiebestemming bent aangekomen hoef je alleen maar je eigen spullen uit te pakken. Wanneer je naar een camping gaat met je eigen tent, moet je deze eerst nog eens opzetten, wat een tijdje kan duren. Dan nog een grote voordeel, is dat je jouw eigen badkamer hebt met sanitair. Je hoeft jouw douche en toilet dus niet met nog honderd andere mensen te delen. Omdat je op een camping zit heb je wel nog steeds de sfeer en gezelligheid. Daarbij kan je ook zonder moeite je eigen eten maken en naar de dichtstbijzijnde supermarkt op de camping gaan. 

Hoe vind je een glamping

Wanneer je er over eens bent dat je dus op een glamping vakantie wilt is het belangrijk dat je gaat kijken waar je dit wilt. Dan kan je gaan zoeken online maar je kan ook naar een reisbureau gaan. Er zijn zelfs reisbureaus die alleen maar glamping vakanties aanbieden, zoals villatent.nl. Op deze manier kan je ook zien wat de camping voor de rest aanbiedt en wat voor glampings ze hebben. De ene glamping is namelijk nog luxer dan de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *