De hond mee op vakantie? Lees deze tips!

Met de hond op vakantie? Lees deze tips!

“Huisdieren toegestaan.” Dat is wel het mooiste wat je als hondenbezitter kunt lezen bij een accommodatie. Want waar ‘huisdieren’ staat, wordt vaak ‘honden’ bedoeld. Je kat zou je waarschijnlijk ook nog wel mee kunnen nemen, maar er zijn weinig andere huisdieren geschikt om mee te nemen op vakantie. Nee, dit is geen uitdaging om je complete slangen- of spinnenterrarium mee te slepen. Anyway, ben jij een van de good people die de hond gewoon meeneemt op vakantie? En wil je er een fijne hond-baasje(s)-vakantie van maken? Lees dan deze tips voor de perfecte huisdiervakantie!

Tip 1: kies een geschikte bestemming

Wat is een geschikte vakantiebestemming om je trouwe viervoeter mee naartoe te nemen? Dat is eenvoudig: hou het een beetje dicht bij huis. Ja, er zijn mogelijkheden om de hond mee te nemen in het vliegtuig maar er is geen hond die het prettig vindt om in het donker in een kooi in het bagageruim een lange reis af te leggen. Beter kies je een bestemming waar je gemakkelijk naartoe rijdt, bijvoorbeeld België, Duitsland of een vakantie in eigen land. We durven te wedden dat je binnen een straal van 300 km rondom je woonplaats een prachtige vakantiebestemming kunt vinden. Wat dacht je van lekker wandelen op de Veluwe, fietsen in Limburg of een veelzijdige vakantie aan de Friese Meren?

Tip 2: de accommodatie

Bestemming gevonden? Top! Dan kun je nu op zoek naar een geschikte accommodatie. Dat is er uiteraard eentje waar huisdieren zijn toegestaan. Bij veel vakantieparken is het toegestaan om je hond mee te nemen, evenals op veel campings. Het enige dat je hoeft te doen is je favoriete zoekmachine slim gebruiken. Breidt je zoekopdracht (bijvoorbeeld “Vakantiehuis Friesland”) uit met “huisdieren toegestaan” en je scheidt direct het waf… excuses, het kaf van het koren.

Tip 3: kies je activiteiten

Op vakantie doe je graag dingen die leuk zijn voor het hele gezelschap, dus ook voor de hond. Wat deze precies leuk vindt, dat is een kwestie van proberen en leren. Met wandelen en fietsen doe je jouw kwispelende vriend doorgaans een groot plezier. Of hij/zij ook van bijvoorbeeld varen houdt, dat ligt aan de aard van het beestje. Daarnaast vergt het enige planning om uit te zoeken waar de hond wel en niet mee naar binnen mag. Een museumtocht zou bijvoorbeeld wel eens moeilijk kunnen worden en ook niet elk pretpark vindt het prettig wanneer je je hond meeneemt. Ook hierin is Google weer je vriend.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *